Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Κερδίστε 3 αντίτυπα ΄΄το Tετράδιο του Σκανταλιάρη΄΄ EΛΗΞΕ

Την αγάπη μας για τα παραμύθια την ξέρετε! Το έχετε καταλάβει τόσο καιρό με τόσους διαγωνισμούς που κάνουμε συχνά!
H αδυναμία μας, μας κάνει να θέλουμε συνέχεια καινούργια παραμύθια. Όχι όμως ότι και ότι και όχι και τα κλασικά παραμύθια...βαρεθήκαμε. Θέλουμε παραμύθια διαφορετικά, με απαιτήσεις....
Παραμύθια όλων των ειδών, για όλες τις ηλικίες.
Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσουμε ένα βιβλίο από την Χάρτινη πόλη 
το Τετράδιο ενός Σκανταλιάρη για ηλικίες 9 με 12.

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη μεταφέρουν στους μικρούς αναγνώστες, αλλά και σε όσους κρύβουν μέσα τους ένα παιδί, ένα αστείο και συγκινητικό ταξίδι στη ζωή του μικρού Άλκη μέσα από το διήγημα της Άλεκας Τριπου-Μάνου.
Από τις σκανταλιές του, τα πειράγματα με τους συμμαθητές του, τις φωνές των δασκάλων και των γονιών του, τα γέλια, αλλά και τις άσχημες στιγμές της καθημερινότητας ο μικρός Άλκης παίρνει μαθήματα ζωής. Ένας τολμηρός μικρός ήρωας που αντιμετωπίζει την κάθε στιγμή με χαρά και αισιοδοξία, πετυχαίνοντας πολλές φορές το ακατόρθωτο.
Ο Άλκης επισκέπτεται συχνά το γραφείο του διευθυντή του σχολείου, αφού μαζί με τους φίλους του κάνει συνεχώς φάρσες. Από τους γονείς του συχνά τη γλιτώνει παρόλο που δε νιώθει αρκετές φορές τυχερός, όπως η αδελφή του η Λίνα. Εκείνη περνάει εφηβεία και έχει το ακαταλόγιστο. Τώρα που πηγαίνει στην πρώτη Γυμνασίου, συχνά του δείχνει πόσο ανώτερη είναι, ενώ φέρεται πολύ διαφορετικά από τότε που ήταν κοριτσάκι.
Συνειδητοποιεί πως είναι προτιμότερο να μην κοροϊδεύει τους άλλους, γιατί κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να μάθει κάποια στιγμή για το παρελθόν του και να το χρησιμοποιήσει εναντίον του. Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι μεγάλοι να παρεξηγούνται τόσο εύκολα με τις σκανταλιές των παιδιών, ενώ ο ίδιος έχει βρει τον ιδανικό τρόπο για να δείχνει τις επιθυμίες του στους γονείς του.
Μέσα από την κόντρα με την αδελφή του διαπιστώνει συχνά πως οι συμβουλές της είναι σοφές. Στο μεταξύ, ξεπερνάει τους μεγαλύτερους φόβους του, όπως στην περίπτωση με τον σκύλο που του κάνουν δώρο οι γονείς του, τον οποίο αποκαλεί Βλαμμένο. Ανακαλύπτει τους πιο απίθανους τρόπους για να τον ξεφορτωθεί. Μεταξύ άλλων, φέρνει μια γάτα μέσα στο σπίτι, αλλά δυστυχώς γι’
αυτόν η θεωρία για τη διαμάχη των δύο αιώνιων εχθρών δεν επιβεβαιώνεται. Όλα αλλάζουν μέσα του, όταν η γιαγιά του τον παίρνει σπίτι της και συνειδητοποιεί πόσο του λείπει.
Οι καθημερινές πλάκες δίνουν και παίρνουν στη σχολική τάξη με τον διευθυντή να αλλάζει πεντακόσια χρώματα με τις αταξίες των μαθητών του. Η αρρώστια, όμως, ενός συμμαθητή του τους διδάσκει να μη δείχνουν τον οίκτο ή την αμηχανία τους, αλλά να συμπαραστέκονται στους φίλους σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή τους.


Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες, αλλά και όσους κρύβουν μέσα τους ένα παιδί, σε ένα αστείο και συνάμα συγκινητικό ταξίδι στη ζωή του μικρού Άλκη μέσα από το διήγημα της Αλέκας Τρίπου-Μάνου.

Το Τετράδιο ενός Σκανταλιάρη από τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη
Αλέκα Τρίπου-Μάνου
εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Χάρτινη Πόλη
Σελίδες 308


Διαγωνισμός 

ο εκδοτικός οίκος Χάρτινη πόλη χαρίζει σε 3 αναγνώστες του Νέα μανούλα το βιβλίο το Τετράδιο ενός Σκανταλιάρη  • για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό χρειάζεται να:
  •  κάνετε like στη σελίδα των εκδόσεων Χάρτινη πόλη 
  •  δημόσια κοινοποίηση τη φωτογραφία πατώντας εδώ
  • και να συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα


διευκρινίσεις διαγωνισμού:


1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα και έγκυρη θεωρείται μια και μόνη συμμετοχή ανά λογαριασμό facebook
2. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και ο νικητής θα ενημερωθεί από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail ή στον λογαριασμό facebook που θα έχει δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί εντός 4 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.
3. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη, δηλαδή την εταιρία Εκδόσεις Χάρτινη πόλη
 (Για τους κατοίκους εντός Αττικής η παραλαβή των δώρων πραγματοποιείται από την Οδό Μεδογείων 174, 15125, Μαρούσι).
4. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλο δώρο.
5. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και την Πέμπτη 3/7/2015


ΟΙ 3 ΝΙΚΗΤΕς ΕΙΝΑΙ

Tsitouridou  Αναστασια
 καληση συμεουρα

εφη ΤσουπαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε. Τα σχόλια σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι!