Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Γνώρισα το παλιό ξενοδοχείο από τις εκδόσεις Διόπτρα

της Τίτσα Πιπίνου από τις εκδόσεις Διόπτρα

Όταν πριν ένα μήνα περίπου μπήκα στο site της Διόπτρα και έψαχνα για κάποιο βιβλίο κατέληξα στο παλιό ξενοδοχείο. Επέλεξα μια συγγραφέα που δεν είχα διαβάσει άλλο βιβλίο της

Το παλιό ξενοδοχείο ήρθε στα χέρια μου να με ταξιδέψει
μου άρεσε γιατί οι ήρωες της είναι απλοί καθημερινοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι που αναζητούν γην ηρεμία την γαλήνη.

Ενα βιβλίο μοντέρνο σύγχρονο με πολλές εικόνες πολλά ταξίδια

H νεαρή Σοφία βρίσκετε στη Ρόδο όπου οι γονείς της έχουν ένα παλιό  ξενοδοχείο , εκεί γνωρίζει τον Δημήτρη που δουλεύει στο καζίνο και γεννιέται μεταξύ τους μια αγνή όμορφη αγάπη
το κείμενο είναι απλό βατό με πολλές ωραίες λέξεις, πλούσιο  λεξιλόγιο, συναισθήματα νοσταλγία  αισθησιασμός ερωτικές στιγμές

Ένα ταξιδιάρικο βιβλίο με φόντο τη Ρόδο στην Αθήνα  και μετά Πράγα Βιέννη
Θα το αγαπήσετε πολύ και θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα


Όταν, στα πλαίσια της δουλειάς της, μια γυναίκα δημοσιογράφος και συγγραφέας θα βρεθεί στη Βιέννη, ένα τυχαίο γεγονός θα την κάνει να θυμηθεί το παρελθόν και έναν άνδρα που νόμιζε ότι είχε ξεχάσει. Έτσι αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία τους.

Τον είχε συναντήσει, πολλά χρόνια πριν, στο μικρό ξενοδοχείο της οικογένειάς της, όταν αυτός εμφανίστηκε μια μέρα ως πελάτης. Ήταν ένας ανέμελος άνδρας που αναζητούσε δουλειά και απολαύσεις από τόπο σε τόπο, ενώ εκείνη ένα άγουρο κορίτσι που ονειρευόταν να ξεφύγει από τα στενά όρια του νησιού της.
Χάνονται γιατί κανείς δεν προσπαθεί να κρατήσει κοντά του τον άλλον.
Όταν θα συναντηθούν μετά από πολλά χρόνια, εκείνη θα έχει οικογένεια και θα έχει κατακτήσει το όνειρό της, ενώ εκείνος, ηλικιωμένος πια, ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας, μόνος μετά από μία πολυτάραχη ζωή.
Μια ιστορία που ξετυλίγεται μεταξύ Ρόδου, Αθήνας, Βιέννης και Πράγας, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεχάσουν.
Ευχαριστώ για την προσφορά τις εκδόσεις Διόπτρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε. Τα σχόλια σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι!