Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Η Στιγμούλα είναι δυνατή

 της Μαρίνα Γιώτη Από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μετά το 1ο βιβλίο, «Η Στιγμούλα», που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνέχεια έχει το 2ο της σειράς, Η Στιγμούλα είναι δυνατή, για να μας θυμίσει τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας και πόσο αυτή μεγαλώνει όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων.

Αυτή τη φορά η «Στιγμούλα» επιστρέφει «πιο δυνατή» με μια καινούρια περιπέτεια για να διευρύνει τη φαντασία μας και να μας συντροφεύσει στην καθημερινότητα με τα παιδιά μας. Η Στιγμούλα αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπη με ένα χωριό χωρίς νερό και παιδικά πρόσωπα πολύ λυπημένα. 


Οι κάτοικοι του χωριού έχουν λανθασμένα πάρει σαν δεδομένο, όπως οι περισσότεροι από εμάς, καθημερινές μικρές απολαύσεις που χωρίς αυτές η ζωή μας θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Μια τέτοια είναι και η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Τι γίνεται όμως όταν δεν σεβόμαστε τη φύση; Με το παραμύθι της Στιγμούλας και με τρόπο απλό και κατανοητό, τα παιδιά μας ανακαλύπτουν σιγά σιγά την έννοια της απληστίας και της αχαριστίας που γνωρίζουμε τόσο καλά εμείς οι μεγάλοι. 

Η απληστία και η αχαριστία είναι που τελικά οδηγούν το χωριό στην ξηρασία και τα παιδιά χάνουν τη χαρά και το κέφι τους για παιχνίδι.Έρχεται η Στιγμούλα για να δώσει σε όλους ελπίδα. Πιστεύει στην καλοσύνη της ανθρώπινης φύσης.
Έτσι δίνει στους κατοίκους άλλη μια ευκαιρία να σεβαστούν και να αγαπήσουν αυτό που τόσο απλόχερα τους προσφέρει η φύση. "Το νερό δεν τους έλειπε ποτέ και γι' αυτό το σπαταλούσαν", μας λέει η συγγραφέας μέσα από την ιστορία της. Πόσο αλήθεια είναι το ότι όταν έχουμε κάτι δεν το εκτιμάμε, και πόσο σημαντικό είναι τελικά να μεγαλώσουμε παιδιά που να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον όπου ζούνε.Ένα όμορφο παραμύθι για παιδιά προσχολικής αλλά και πρώτης σχολικής ηλικίας, με ωραία πολύχρωμη εικονογράφηση. Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τη φύση, καταλαβαίνουν τις συνέπειες της σπατάλης και βελτιώνονται σαν προσωπικότητες μέσα από την περιπέτεια της Στιγμούλας που περνάει στα παιδιά μας τόσο αβίαστα μερικά από τα πιο σημαντικά μηνύματα. Μας καλεί να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο, ξεπερνώντας τις αδυναμίες μας. 

Αξίζει να το διαβάσετε, θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε. Τα σχόλια σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι!